چگونه ایده های جدید و ناب پیدا کنیم؟

Image result for ‫چگونه ایده های جدید و ناب پیدا کنیم؟‬‎

آیا می خواهید که ایده های جدید و بزرگ خلق کنید؟ از نوعی که باعث شود دیگران پس از شنیدن آن، لبخند تعجب بر لب داشته باشند. یا سوال کنند که چرا زودتر شما را ملاقات نکرده اند یا تشخیص دهند که چقدر باهوش، خلاق و روشن فکر هستید.

پس مشکل چیست!؟ چرا تا بحال شروع به یافتن ایده های شگفت انگیز نکرده اید؟ شاید به این دلیل که خود را باور ندارید یا فکر می کنید که ایده های عالی به افراد ویژه تعلق دارد.

 ایده های عالی، نیاز به تلاش زیاد دارند. باور اینکه یک ایده در یک لحظه به ذهن شما برسد، به تنهایی کافی نیست. لحظه «یافتم!»، مانند جشن یک شبه موفقیت، به زمان طولانی و تلاش شدید نیاز دارد. از طرف دیگر، برای همه ما نیز این امکان وجود دارد که موّلد ایده های بزرگ باشیم. ذهنیت در مورد عدم توانایی ایده یابی را در خود متوقف کنید. همه انسان ها، تمامی منابع مورد نیاز برای تولید و خلق ایده های عالی را دارند.

افق دید خود را گسترش دهید

تصور کنید که یک ساختمان دارید. احتمالا با آن کار زیادی نمی توانید انجام دهید، مگر اینکه از زوایای مختلف، به آن نگاه کنید. حال اگر دو عدد ساختمان داشته باشید، چه می شود؟

 اکنون می توانید بیشتر روی آنها کار کنید. اگر پنج عدد ساختمان داشته باشید، چه می شود؟ کارهای مختلف و بیشتر!… و حال؛ اگر صد عدد ساختمان داشته باشید، چه کارهایی می توانید انجام دهید؟ ایده ها هم به همین شکل کار می کنند. تجربه مانند ساختمان برای ایدهاست. برای ایده های جدید، شما نیازمند کسب تجارب بیشتر و جدیدتر هستید. برای کسب تجارب جدید، می توان این کارها را انجام داد (هر چه بیشتر، بهتر) ؛

خواندن کتاب های مختلف و انجام دادن آموخته های جدید از آنها، سفر به نقاط مختلف دنیا، رفتن به موزه ها، شرکت در کنسرت ها، گوش کردن به انواع دیگر موسیقی که معمولا گوش نمی دهید، شرکت در کارگاه های آموزشی، رفتن به کلاس ها، سمینار ها، نگارش خلاق را امتحان کنید و … تفکر خود را به چالش بکشید، به بازی های فکری بپردازید، زبان های جدید خارجی بیاموزید، صحبت کردن به زبان های دیگر، به شما امکان دسترسی به انواع دیگر تفکرات را می دهد

محدودیت های خود را گسترش دهید و روی لبه های آن بازی کنید

بهترین راه برای بدست آوردن معجون خلاقیت درون شما، بازی روی لبه های محدودیت هایتان است. هر موضوعی که برای ایده یابی مورد علاقه شماست، ابتدا در محدوده بیرونی خود جستجو کنید. با آن احساس راحت بدست آورید و سپس دوباره آنرا گسترش دهید.

به «ترین ها» فکر کنید. از خود سوال کنید که چه چیزی: سریعترین، بزرگ ترین، وسیع ترین، کوچک ترین، … است. چطور می توان هر چیزی را بزرگ تر یا کوچک تر کرد؟ چه اتفاقی رخ می دهد، اگر عناصر مختلف را با هم ترکیب و دوباره سازی کنید؟ یا اینکه از ترکیب تجربیات و ایده های مختلف چه نتیجه ای می توان بدست آورد؟ از اشتباهات نترسید! سعی نکنید که به نتیجه کاملا مطلوب برسید

ذخیره سازی

ایده ها، مانند همه چیزهای عالی دیگر، بندرت در هنگامی که ما دنبال آنها هستیم، از راه می رسند. آنها معمولا در زمان های تصادفی به ذهن ما رسند و مهم این است که آنها را برای استفاده در آینده، ذخیره سازی کنیم.

 بهتر است که همواره دفتری برای یادداشت کردن یا وسیله ای برای ذخیره سازی مانند، گوشی های هوشمند، یا حتی، تکه ای کاغذ با قلم! به همراه داشته باشیم تا در زمان مناسب، ایده های ذخیره شده را به دفتر ایده های خود منتقل کنیم. مهم این است؛ هر چیزی که به ذهنتان می رسد، هرچند کم اهمیت و حتی اگر احتمال استفاده از آن به ماه ها بعد موکول شود، ذخیره کنید. در زمان مناسب هر کدام از این ایده های کم اهمیت می توانند با یکدیگر ترکیب و به تولید ایده های جدید و بزرگ منتهی شوند

در این مقاله، شما تنها با سه روش برای کسب تجارب جدید و خلق ایده های عالی و بزرگ آشنا شده اید. براحتی می توان گفت: «چقدر عالی!» ولی به خودتان قول بدهید که از آنها استفاده می کنید.

برای تشویق خود، پیشنهاد می شود که بلافاصله، از هم اکنون و همین جا، این کارها را انجام دهید؛
– همیشه چیزی برای یادداشت کردن و ذخیره سازی، به همراه داشته باشید.
– خود را متعهد به خواندن کتاب های مختلف کنید و آموخته هایتان را به تمرینات عملی در زندگی روزمره تبدیل سازید.
– از موزه ها بازدید کنید، حتی موزه هایی که تا بحال نامشان را هم نشنیده اید.
– به سفر بروید. به مکان هایی که تاکنون فکرش را هم نکرده اید.
– روی لبه های محدودیت های خود به بازی بپردازید و تلاش کنید تا مرزهای توانایی خود را گسترش دهید.
– سوال سازی کنید. در سوال سازی از ادات پرسسشی، مانند چگونه، چرا و چیست، استفاده بیشتری کنید. – به «ترین ها» فکر کنید. تلاش کنید که تجربیات خود را با ایده های جدید ترکیب سازید.

– زبان های خارجی بیاموزید و در کارگاه های آموزشی ثبت نام کنید.
– مقالات طنز و خلاقانه بنویسید.
– از اشتباه کردن و شکست خوردن نهراسید و تلاش خود را ادامه دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *