عکاسی صنعتی چیست و چرا اهمیت دارد؟

عکاسی صنعتی

بیشتر عکاس‌های صنعتی بر این باور هستند که عکاسی صنعتی کار کثیف و پر زحمتی است زیرا باید در سایت کارگاه‌ها و کارخانه‌ها زمان زیادی را برای عکاسی سپری کنند؛ کاری که عموما عکاس‌های تجاری نمی‌توانند عهده‌دار آن شوند. در ادامه این مطلب به بررسی عکاسی تجاری و اهمیت آن می‌پردازیم و وظایف عکاسی صنعتی را با هم خواهیم شناخت.

عکاسی صنعتی چیست؟

در دنیای تجارت و کسب و کار امروزی، عکس و عکاسی بیش از هزاران واژه می‌ارزد. همه چیز از وبسایت‌ها تا بروشورها و آگهی‌های تبلیغاتی تلویزیونی به کیفیت و زیبایی عکس‌هایی بستگی دارد که پیام کسب و کار را به دیگران می‌رساند.

عکاسی صنعتی یک رشته حرفه‌ای از عکاسی است که برقراری ارتباط با مشتری و سایر کسب و کارها را به منظور به تصویر کشیدن فرآیند صنعتی، ابزار و ماشین‌آلات هر تجارت، ممکن می‌سازد.

عکس‌ها علاوه بر آنکه باید جذاب باشند و رنگ و نور مناسب و متعادلی داشته باشند، باید بتوانند پیام آن کسب و کار را در کسری از ثانیه به بیننده انتقال دهند. به همین دلیل است که این سبک از عکاسی به عکاس‌های حرفه‌ای با سال‌ها تجربه در محیط‌های صنعتی و سایت‌های کارخانه‌ها نیاز دارد.

چرا عکاسی صنعتی مهم است؟

یک عکاس حرفه‌ای می‌تواند عکس‌هایی بگیرد که علاوه بر جالب بودن، تصویر همه‌جانبه و خوبی از کسب و کار شما به دیگران نشان دهد، بگونه‌ای که هیچ سوال یا نقطه تاریکی در ذهن بیننده عکس باقی نماند. او باید بتواند با نگاهی به جزییات، از دنیای ماشین‌آلات لحظه‌های زیبا و نابی را به تصویر بکشد. این یعنی عکس‌ها باید بیش از آنکه تخصصی را نشان دهند، یک اثر هنری باشند.

تاثیری که عکس خوب بر بروشورها و پوسترهای تبلیغاتی دارد، می‌تواند تجارت آنلاین شما را نیز بهبود بخشد. وبسایتی که عکس‌های با کیفیتی از یک فرآیند صنعتی را به بینندگان نشان دهد، از اعتبار و جذابیت بیشتری در ذهن بیننده برخوردار خواهد بود؛ و در نهایت می‌تواند یک کسب و کار را پیشرو در فروش کالا یا خدمات کند.

عکاسی از ماشین‌آلات و فرآیندهای صنعتی برای رسانه‌های مختلف متفاوت است؛ یعنی آنچه در اینترنت منتشر می‌شود باید متمایز از چیزی باشد که چاپ شده و  در اختیار مشتری‌ها قرار می‌گیرد. قطعا کسی که سال‌ها در این زمینه تجربه داشته باشد می‌داند برای هر رسانه چه تصویری بهترین نتیجه را به دست خواهد داد. با این وجود شاید برای صاحبان کسب و کار بد نباشد که برای اهداف گوناگون، عکاس‌هایی را انتخاب کنند که پورتفولیو‌هایشان حکایت تجریه‌های متفاوت آنها در زمینه‌های متفاوت دارد.

وظایف عکاس صنعتی چیست؟

یک عکاس صنعتی برای اهداف گوناگون در محیط صنعتی عکاسی می‌کند. عکس‌هایی که ثبت می‌کند ممکن است در کاتالوگ‌ها، خبرنامه‌ها و یا در خود شرکت‌ها به کار برده شوند. عکاس صنعتی ممکن است برای نمایشگاه‌های هنری و گالری‌ها نیز عکس‌هایی خاص، ثبت کند. اغلب عکاس‌های صنعتی به صورت کارمزدی یا فری‌لنس کار می‌کنند و با توجه به مهارت و سبک ویژه خودشان پرو‌ژه‌های کاری مختلفی را قبول می‌کنند.

مهم‌ترین کاری که یک عکاس صنعتی انجام می‌دهد ثبت عکس برای جلب رضایت مشتری‌اش است. مشتری‌ها ممکن است عکاس‌ها را برای اهداف متفاوتی استخدام کنند و آنچه برای آنها اهمیت دارد این است که عکاس به خواسته آنها به خوبی گوش کرده و آن را به بهترین نحو برآورده کند.

عکس‌هایی که ثبت می‌شوند علاوه بر آنکه اصول عکاسی را رعایت می‌کنند، باید مورد پسند بازار نیز باشند و  توجه بینندگان و مشتریان را به خود جلب کنند. ممکن است صاحبان شرکت‌ها از عکاس‌ صنعتی بخواهند تا عکسی ثبت کند که جلوه‌های هنری آن کم باشد، در این حالت عکاس باید تلاش کند تا سبک و استایل خود را با خواسته کارفرما همسو کند.

گاهی ممکن است مجموعه‌ای از عکس‌ها برای نشان دادن یک فرآیند صنعتی مورد نیاز باشند؛ این یعنی عکاس باید در قسمت‌های مختلف کارخانه حضور پیدا کند و عکس‌های مناسب را ثبت کند.

 

برای عکاسی از یک محیط صنعتی، عکاس به ابزارهای زیاد و متفاوتی نیاز دارد:

یک دوربین با کیفیت عالی مهمترین چیز است. بیشتر عکاس‌های صنعتی حرفه‌ای از دوربین دیجیتال تک‌لنز بازتابی (DSLR)  استفاده می‌کنند.

علاوه بر دوربین به یک لنز واید، برای عکاسی از ساختمان‌ها و ماشین‌آلات نیز مورد نیاز است.

تجهیزات نورپردازی نیز ممکن است نیاز شود و بهتر است که عکاس برای عکاسی از سوژه‌های خاص، این ابزارها را همراه خود داشته باشد.

امنیت! نکته‌ای که نباید از آن غافل بود

شرایط فیزیکی و حرارتی سایت‌های صنعتی ممکن است باعث آسیب رسیدن به ابزارهای عکاسی یا حتی ذوب شدن آنها شود. بعلاوه این که هر عکاس لازم است کفش‌ و کلاه ایمنی را نیز همراه داشته باشد. در برخی قسمت‌ها شاید لازم باشد که حفاظ‌های مخصوص گوش‌ نیز به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به گوش به دلیل سر و صدای زیاد کارخانه مورد نیاز شود.

لازم است هر عکاس پیش از رفتن به محیط کارخانه با آن به خوبی آشنا شود و ابزارهای ایمنی که باید همراه خود داشته باشد را از یاد نبرد.

منبع:

paulreddingphotographer

ezinearticles

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *