عکاسی HDR چیست؟

HDR چیست و چگونه کار می‌کند؟

در اصطلاحات عکاسی به اختلاف روشن‌ترین و تاریک‌ترین عناصر یک تصویر Dynamic Range می‌گویند. High Dynamic Range یا HDR فرایندی است که محدوده دینامیکی ثبت‌شده توسط لنز دوربین را از آنچه هست فراتر می‌برد و بیشتر می‌کند.
زمانی که در حالت HDR عکاسی می‌کنید، دوربین سه عکس متوالی با درجات روشنایی متفاوتی از صحنه می‌گیرد. سپس نرم‌افزار دوربین این عکس‌ها را با هم ادغام می‌کند و با حفظ تاریک‌ترین و روشن‌ترین نواحی تصویر آنها را به یک عکس تبدیل می‌کند.

چه زمانی باید از HDR استفاده کنیم؟

همان طور که گفتیم، لازم نیست حالت HDR برای گرفتن تمام عکس‌ها فعال باشد. عکاسان حرفه‌ای بنا بر تجربه به خوبی می‌دانند چه زمانی باید از HDR استفاده کنند تا عکس‌های بهتری بگیرند. شما هم با خواندن نکات زیر می‌توانید زمان صحیح استفاده از HDR را بیاموزید.

مناظر طبیعی

نور یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در گرفتن عکس خوب است، اما نور خورشید در فضای بیرونی ممکن است مشکل‌زا شود و تضاد زیادی در تصویر به وجود آورد. در این شرایط HDR می‌تواند این اختلاف کنتراست را به تعادل برساند؛ درنتیجه بخش‌های سفید روشن و سیاه تاریک کمتری در عکس دیده می‌شود. به دو تصویر زیر نگاه کنید و ببینید آسمان و ابرها در حالت HDR چقدر بهتر دیده می‌‌شوند.


عکاسی در نور کم: وقتی بخواهید در نور شمع عکس بگیرید یا لامپ‌های خیابان در یک شب تاریک در کادر باشند HDR به کمکتان خواهد آمد. همچنین در سایر موارد در نور کم نیز امتحان کردن HDR ضرری ندارد.

عکاسی از سوژه‌ها پشت به نور: در این حالت معمولاً به هیچ وجه نمی‌توانید بدون حالت HDR از اصطلاحاً ضدنور شدن سوژه‌ها جلوگیری کنید.

چه زمانی نباید از HDR استفاده کرد؟

همان طور که حالت HDR می‌تواند نقش موثری در جذاب شدن عکس‌ها داشته باشد، گاهی استفاده از آن نتیجه عکس دارد و نباید از HDR استفاده کرد.

زمانی که شما یا سوژه در حال حرکتید

با توجه به اینکه در حالت HDR از سوژه چند عکس متوالی گرفته می‌شود، اگر در این فاصله چیزی حرکت کند، ممکن است تصویر نهایی تار شود. همچنین با توجه به اینکه فرایند عکاسی HDR کمی بیشتر از حالت عادی طول می‌کشد، باید تا پایان یافتن کار در جای خود ثابت بمانید و تکان نخورید.

صحنه‌هایی با کنتراست بالا

گاهی عکس‌ها با داشتن تضاد و کنتراست زیاد میان بخش‌های تاریک و روشن بهتر به چشم می‌آیند. استفاده از حالت HDR در چنین شرایطی منجر به کاهش این تضاد می‎شود و از زیبایی عکس می‌کاهد.

عکاسی با رنگ‌های واقعی:
اگرچه HDR می‌تواند به رنگ‌های بی‌جان طراوت ببخشد، در صحنه‌هایی که رنگ‌های شاداب و زنده وجود دارد تاثیر منفی می‌گذارد و رنگ‌ها را بیش از حد اشباع می‌کند.

وقتی به فلش احتیاج دارید: بعضی گوشی‌ها با فعال کردن حالت HDR به صورت خودکار فلش را غیر فعال می‌کنند اما برخی دیگر خیر. توصیه می‌شود در این حالت مطمئن شوید فلش دوربین خاموش باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *