۱۵ راه برای بهبود مهارت عکاسی (۳)
۱۲. محل قرار گیری سوژه(موقعیت)
علاوه بر انتخاب سوژه برای عکاسی و استفاده بهتر تنظیمات ، یادگیری اصول ترکیب، یکی از راه های اساسی برای بهبود مهارت های عکاسی شماست. بسیاری از قوانین و نظریات درمورد ایجاد ترکیب بندی صحیح وجود دارد، اما مهمترین چیزی که باید هنگام عکسبرداری خود در نظر داشته باشید، محل قرار گیری موضوع اصلی در تصویر است .
وسوسه انگیز است که موضوع را در مرکز قاب قرار دهید، اما ممکن است ترکیب ایستا و ساکن را دنبال کند. اغلب بهتر است موضوع را دور از مرکز قرار دهیم.
رویکرد کلاسیک این است که از قانون سوم استفاده کنیم، که توسط خطوط خیالی تعریف شده است که هر طرف تصویر را به سه منطقه مساوی تقسیم می کنند. شما سپس موضوع اصلی را یا در یکی از این خطوط قرار دهید یا جایی که آنها تقاطع می شوند.
۱۳. از فضا ، خوب استفاده کنید
فضای اطراف سوژه ی شما تقریبا برای موفقیت ترکیب شما به عنوان سوژه مهم است. اول از همه، شما باید در مورد چگونگی محدودهء موضوعی که میخواهید در عکس خود داشته باشید فکر کنید.
این یک علم دقیق نیست، اما به عنوان یک قاعده کلی باید در صورت اضافه کردن به عکس، محیط اطراف سوژه را شامل شود، مثلا محیط اطراف موضوع را در تصویر پرتره یا حیات وحش نشان می دهد. به جای آن، یک نمای بسته تر که محیط اطراف را از بین می برد، می تواند بر موضوع اصلی در تصویر تاکید کند.
یکی از جنبه های مهم استفاده از فضا در عکس های شما به ویژه برای عکس های متحرک و پرتره قابل استفاده است. هنگامی که به تصاویری از موضوعات متحرک نگاه می کنید، به طور طبیعی به ناحیه ای توجه می کنید که به سمت آن حرکت می کند.
به همین دلیل، ایده خوبی است که فضای بیشتری از موضوع را درنظر بگیرید، در غیر این صورت عکس شما ممکن است نامتعادل باشد.
پرتره ها همچنین می توانند از تکنیک ترکیب مشابه استفاده کنند.بسته کردن مقدار کمی از فضای اطراف سوژه باعث میشود ترکیب قابل توجه و متعادل تری بوجود اید.
۱۴. عکس با وضوح بالا
اموزش و نحوه استفاده از نرم افزار تصویربرداری یک مهارت است که زمان برای استاد را می گیرد. گمراه کننده است اگر فکر کنید که هرچه بیشتر آنها شارپ شوند، عکس ها وضوح بالاتری دارند. اما شما باید بصورت محدود تمرین کنید؛ در غیر این صورت کار شما با افزایش نویز و هاله روبه رو خواهد شد.
یکی از شایع ترین علل تشدید بیش از حد، استفاده زیاد و اشتباه در مرحله پردازش و یا حتی اعمال آن به تصاویری است که قبلا شارپ شده است. اگر تصاویر JPEG را عکاسی کنید، ممکن است در عین حال در دوربین شارپ شده باشد، بنابراین در هنگام استفاده از شارپنش اضافی، باید مراقب باشید.
فایل های خام(RAW) هیچ وضوحی در دوربین اعمال نخواهد کرد، اما می توان آن را در هنگام پردازش تصاویر استفاده کرد. شما فقط باید تصمیم بگیرید که آیا بهتر است آن را در فایل خام (RAW) تبدیل کنید و یا بعد از آن اعمال کنید.
بهترین راه برای جلوگیری از وضوح(شارپ) بیش از حد، این است که آن را یکی از آخرین تنظیماتی قرار دهید، که شما بر تصاویر خود اعمال میکنید . بنابراین اگر میخواهید ویرایش برروی عکس هایتان در فتوشاپ و یا CS انجام دهید، بهتر است تغییرات دوربین و یا فایل خام(RAW) بکار نبرید.
آشکارترین اثر جانبی اعمال شارپنس بیش از حد، وجود هاله در اطراف جزییات عکس، نتیجه استفاده از تنظیم Radius بالا است. برای نشان دادن این نکته، در محدوده ای از تصویر حاوی خطوط تاریک یا جزئیات جزیی در برابر یک پس زمینه روشنتر ۱۰۰٪ زوم کنید .
در اینجا یک نکته فوقالعاده است: اگر با استفاده از فیلترهای ماسک غیرفعال فتوشاپ عکسهای خود را شارپ کنید، راه حل آن نافذ است. به عنوان نقطه شروع، سعی کنید مقدار بین ۵۰ تا ۸۰٪ ، Radius ۱ و یک آستانه بین ۲ تا ۵ را استفاده کنید.
۱۵. از اشباع استفاده کنید
همانند شارپ کردن، اشباع باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد. در بسیاری از صحنه ها متوجه خواهید شد که برخی رنگ ها نسبت به دیگری، به ویژه قرمز ها و سبز، بیشتر اشباع شده اند، بنابراین به جای تنظیم اشباع کل تصویر ، می توانید رنگ های مختلف و منحصر بفرد را با استفاده از کنترل رنگ Hue/Saturation استفاده کنید.